anna78

Alla inlägg under augusti 2008

Av Anna L - 19 augusti 2008 17:21

När jag åker till jobbet på morgonen så känns det som jag medverkar i

The Truman Show, jag möter samma bilar varje dag på nästan exakt samma ställe.

Jag kan sitta och tänka att snart kommer den där blå skåpbilen med reg.nr SXN--- och vips så kommer den.

 Jag har funderat på att jag ska börja "heja" på de bilar som jag möter varje morgon, men så tänker jag att de säkert inte har uppmärksammat att de möter mig varje morgon, fast vad gör det egentligen om man "hejar" lite på människor som man inte känner????? På torsdag (imorgon är jag ledig)ska jag "heja" på de andra skådisarna i The Truman Show ;-)


 The Truman Show är science fiction utan rymdraketer och monster, men dock klassisk science fiction med det rätta "hur skulle det vara om..."-greppet. Hur skulle det vara om en människa skulle leva hela sitt liv i en direkt tv-sändning utan att själv veta om det. Detta är fallet med Truman Burbank (Jim Carrey) som sedan födseln varit i huvudrollen i en tv-serie om sitt eget liv. Truman lever och bor i en idyllisk liten stad där alla känner alla och solen (nästan) alltid skiner. Det som Truman inte vet är att hela hans hemstad är en enda stor tv-studio med kameror och mikrofoner överallt. Alla stadens invånare, inklusive Trumans familj och vänner, är skådespelare.
   Naturligtvis kan det inte fortsätta så här i all evighet. Sakta men säkert börjar Truman misstänka att allt inte riktigt stämmer i hans lilla värld. Då Truman sedan besluter sig att resa bort från sin hemstad får han märka att det inte går riktigt så enkelt.

Av Anna L - 18 augusti 2008 18:10

Jag var 10 år och jag älskde den här låten, kommer ihåg att jag stod framför spegeln och mimade ;-)

OS

Av Anna L - 18 augusti 2008 17:31

Gud vad jag tycker synd om Susanna Kallur, att ramla i en semifinal i OS måste kännas väldigt tungt.

Med tanke på hur media tjatar om det nu efteråt och vilka dumma frågor de ställer, man kan tro att svt´s reporter har en skruv lös eller i alla fall ingen medkänsla alls, det verkade bara som han tänkte på att få en smaskig intervju.

På Aftonbladet stod det att oddsen för att hon ska misslyckas i OS 2012 är höga - hur sjutton kan de veta det redan nu!

Av Anna L - 18 augusti 2008 16:42

På onsdag så börjar skolan igen, idag kom det ett brev från Svenska klasskort där det stod att mina barn ska fotograferas redan första dagen.

I det här huser vart det lite panik då, Mira 9 år står framför spegeln just nu och provar hårspännen, det verkar vara väldigt svårt att bestämma sig ;-)

När jag frågade vad de ville ha på sig så svarade de (självklart) klänning! det är väl tur att jag är ledig på onsdag förmiddag så jag kan hjälpa till att locka hår och fläta.

Första skoldagen varje år börjar alltid med pick-nick ute på skolgården med barn, lärare och föräldrar och så brukar rektorn hålla ett litet tal, nu är det bara att hålla tummarna för att vädret blir bra på onsdag!

Av Anna L - 17 augusti 2008 18:09

Jag fick ett sms av min mamma nyss, hon har åkt till skåne den här helgen för att Sune en av hennes 5 maine coon katt skall ställas ut.

Jag tycker att det är lite hysteriskt att åka drygt 60 mil för att ställa ut en katt ;-)

I meddelandet som mamma just skickade så stod det att Sune vart best in show! så då var det väl mödan värt att åka så långt kan jag tro.

Här är Sune!

Av Anna L - 17 augusti 2008 11:32

Igår kväll såg vi en film som heter 10,000 BC och den var inte så bra, ganska långtråkig men bättre än de skiten som var på tv. Det är väldigt sällan som det är bra på tv under sommarhalvåret, men snart är det höst och då brukar det börja massa bra serier (om man ska se något positivt med att hösten närmar sig)


Alltså söndag igen, städningen är redan klar :-) 

Jag känner mig inte riktigt pigg idag heller lite snorig, ont i magen, slö och jag blir svettig så fort jag rör mig :-(

Så nu blir det nog mest att slappa och titta lite på OS, det är väl kval för Kallur, Holm och Törnblad idag tror jag.


Jag tror att det hör vädret gör att man känner sig ännu slöare idag, regn, regn, regn, regn, blåst, blåst och det är bara 14 grader ute.....Soffan och filten är det som gäller idag!

Av Anna L - 16 augusti 2008 19:10

Idag har vi varit i skogen och promenerat, fikat och plockat svamp.

Det var jätte härligt att gå i skogen och vi hittade faktiskt lite svamp, både sommar kantareller, höst kantareller och taggsvamp.

Det vart en promenad på nästan 2,5 timmar, med lite picknick mitt i skogen som bestod av kaffe, coca cola och kakor, det var nog barnens höjdpunkt på vår lilla utflykt medan Magnus och jag vart överlyckliga varje gång vi hittade en svamp!

Nu är i alla fall svampen uppäten, vi stekte den och åt till grillat kött och färskpotatis och det smakade riktigt bra :-)

Nu sitter jag i soffan och känner mig lite frusen och har lite ont i kroppen, hoppas att jag inte blir sjuk.

Jag har hört att det är många som är förkylda just nu men jag ska peta i mig lite vitaminer så ska jag nog klara mig :-).

Av Anna L - 16 augusti 2008 19:02

Igår kväll så hade vi filmkväll, vi hade hyrt 2 filmer.

Den första vi såg hette In the walley of Ellah, en thriller som var väl ok fast lite lång, de kunde gott och väl ha kunnat korta ner den med 30 minuter.

Den andra filmen vi såg var The eye, en rysare som var ganska bra tycker jag fast kanske inte så läskig som jag trodde att den skulle vara.

En mysig kväll!

Ovido - Quiz & Flashcards