anna78

Alla inlägg under september 2008

Av Anna L - 15 september 2008 10:51

Jag var till akuten imorse för att kolla tummen för den är verkligen blå och nu även öm.

Eftersom jag jobbar på ett sjukhus så knallade jag in till sköterskorna och visade tummen och de var alla överrens att en läkare måste titta på den.

Jag träffade en läkare på akuten som klämde kände och drog (det gjorde ganska ont) och röntade och det visade sig att det var en stukning och ett sprucket blodkärl.

Det är tydligen vanligt att blodkärl spricker i fingrarna om man öeranstränger händerna??? jag har aldrig hört talas om det men så sa doktorn.

Skönt i alla fall att det inte var något värre! Nu ska jag äta smärtstillande och inflammationshämmande tabletter i en vecka sen ska det vara bra :-)


Av Anna L - 14 september 2008 20:50

Helt plötsligt när jag satt i soffan så såg jag att min högra tumme är helt blå,brun och gul skiftande, det låter säkert konstigt men det ser ut som ett stort blåmärke som delvis är nytt (blått) och delvis lite äldre blåmärke (brun/gul) väldigt konstigt för jag har inte gjort illa mig idag.

Det är kanske borta imorgon igen, eller vi får hoppas att det är borta för det ser väldigt fult ut.

Av Anna L - 14 september 2008 16:24

Jag, Ebba och Magnus var på en lite runda i skogen och plockade svamp på förmiddagen, vi hittade ganska mycket.

Det är så roligt att plocka höstkantareller för de växer alltid i klasar, har man hittat en så är det bara att sätta sig ner för då finns det alltid fler i närheten.

Mira ville absolut inte följe med ut i skogen, hon ville leka med en kompis istället, det är väl bara en tidsfråga tills Ebba inte heller vill följa med ut i skogen.

Jag har klippt gräset idag, det borde väl vara för sista gången den här sommaren för nu är det så kallt så gräset borde inte växa mer. Vi har även tagit bort alla krukor med sommarblommor och det känns lite vemodigt  :-( så jag åkte till ICA och köpte lite ljung för att i alla fall få lite färg i några krukor.

Av Anna L - 14 september 2008 08:20

Igår när min mamma och pappa Rolle var här så hade de med sig sin hundvalp Zacke, han är så himla söt!!!! jag blir lite sugen på att skaffa en sån hund själv men det går såklart inte när vi jobbar hela dagarna.

Av Anna L - 14 september 2008 08:12

Jag tror att hela familjen kommer att vara trötta idag!

Mira och hennes kompis låg och fnittrade/asflabbade fram till klockan 02.30 så ingen annan i huset kunde sova heller.

Ebba kunde heller inte sova (i vanliga fall sover hon alltid som en stock!) så hon kom in till oss och lá sig, det blir ganska trångt för hon lgger INTE still så Mag nus gick och lá sig i Ebbas sämng istället - det vart alltså bara jag och Ebba i en dubbelsäng, och ändå så har hon legat och sparkat och buffat på mig hela natten så när väl Mira och kompisen tystnade så kunde jag i alla fall inte sova.

Det kommer nog att bli en ganska lugn dag idag zzzzzzz ligga i soffan och läsa en bok eller glo på tv :-)

Av Anna L - 13 september 2008 20:44

De visade just lite återblickar från sommaren med sommarkrysset och då visade de bla. det här; jag älskar den låten!

Av Anna L - 13 september 2008 20:26

Mira har en kompis här som ska sova över, de har dukat upp med chips, godis och coca cola på Miras rum där de sitter och spelar mix-max, de verkar ha väldigt roligt för det fnittras en hel del!

Jag och Magnus sitter och tittar på sommarkrysset (konstigt med sommarkryss när det mer liknar sen höst ute) där är DiLeva gäst idag och han är en gammal favorit för mig, jag tycker att han har gjort så många bra låtar (Magnus är inte lika förtjust)

Jag fick för mig att jag skulle göra "riktiga" popcorn idag och alltså inte micro popcorn utan jag tog fram kastrullen och poppade med margarin, det slutade med att det vart en bränd klump i kastrullen :-(  Magnus tror att man ska ha olja istället för margarin - får testa det nästa gång.


Idag har mamma, pappa Rolle och min syster Amanda varit här och fikat, jag hade precis bakat bullar så vi fikade med precis nygräddade bullar, mums! det är riktigt gott när de fortfarande är varma.

De hade köpt lite nya böcker till Mira, det var lill Kitty, Mira älskar att läsa så hon vart väldigt glad och Ebba fick en målarbok som hon också vart väldigt glad över.


Av Anna L - 13 september 2008 09:23

Nybakade scones vart väldigt uppskattat av Mira och Ebba, Magnus sover fortfarande.

Scones går ju så himla fort att baka och det är ju så gott fast kanske inte så nyttigt bröd, eller det innehåller ju inte något socker och jag tar alltid olivolja istället för smör, det kan inte vara så onyttigt!.

 Jag har i alla fall bestämt mig för att gå på jympa nu klockan 10 så det är väl dags att byta om.


olen skiner så det känns som att det kommer att bli en fin dag!

Ovido - Quiz & Flashcards