anna78

Alla inlägg under december 2008

Av Anna L - 29 december 2008 00:52

Satt och läste lite på text tv nyss och såg att det redan är klart vem som ska göra julkalendern nästa år - men herregud, det gäller att vara ute i god tid ;-)

Det är i alla fall super snälla silver sara och stålhenrik som ska göra kalendern, jag har för mig att mina barn gillade att se på dem när de var mindre, hoppas i alla fall att det blir en bättre kalender än i år för jag tittar alltid varje dag fast jag är vuxen ;-)

Min favorit kalender genom åren är nog Kaspar i Nudodalen som gick 2001 eller Albert och Herbert som var någon gång när jag var liten och julstrul med Staffan och Bengt var inte heller så tokig.

Hittade den här listan på julkalendrar:


Av Anna L - 27 december 2008 13:43

Är hemma igen efter storhandlingen av vanlig mat! och det var inte så farligt med folk i affären men i kassorna var det långa köer men jag självscannar så jag behöver inte stå i kö - härligt att bara dra sitt kort och trycka ok och sen gå ut ur affären - det underlättar handlingen rejält.


Nu ska jag ta en sväng med snabeldraken för vi får  kanske besök idag av en kompis till Magnus som bor i Helsingborg men han är här och besöker sin mamma över jul.

Av Anna L - 27 december 2008 10:31

Idag är det en månad sedan som jag var iväg och avlivade Bruce :-(

Det var riktigt jobbigt på julafton, då saknade jag honom mycket, han brukade ju också få julklapp och han brukade vara med och leka med allt papper.

Jag tänker förtfarande på honom varje dag och saknaden är stor men jag tror att Ebba har haft det mest jobbigt sedan han dog, hon saknar honom fruktanvärt mycket men inte riktigt kunnat sörja honom, hon har inte gråtit utan bara stängt allt inom sig.

Igår kväll så fick jag för mig att jag skulle tvätta toppklädslarna till Mira och Ebbas sänger och när jag tog bort dem så var det katthår efter Bruce där( han brukade krypa under bäddmadrassen ibland och mysa ) då blir jag påmind och lite ledsen igen!

Av Anna L - 27 december 2008 10:24

Ikväll är det andra delen av Stjärnorna på slottet på tv.

Jag tycker att det är en ganska bra serie och Magnus vill följa den så jag tittar också, förra avsnittet var Christina Schollins avsnitt och hon verkade ju trevlig fast jag var ganska trött på henne redan innan eftersom uppesittarkvällen på tv 4 bara (nästan) handlade om hennes familj.

Efter att ha sett första avsnittet så konstaterade jag att den smartaste deltagaren denna säsong är helt klart Jonas Garell, fast Kerstin Dellert verkade också vara ganska cool =)

Det ska bli spännande att se hur det blir ikväll när det är Loffe som håller i det hela, han verkade vara lite ego och inte lyssna på vad andra säger =)

Av Anna L - 27 december 2008 10:10

Idag ska jag åka och storhandla mat, vanlig mat! inte julmat - är så trött på lukten av jansson och rödkål så jag vill inte veta av det mer för den här gången.

Jag får väl hoppas att alla människor är ute på rean och handlar och inte i mat affären där jag ska gå runt.

Jag känner mig sugen på pasta, det är väl så långt ifrån julmat som man kan komma, kanske ska hitta på något pastigt till middag idag och då menar jag inte makaroner och köttbullar utan spagetti med någon krämig sås mmmmums med bacon kanske????? vi får se vad det blir.



Nu på morgonen så har jag suttit och läst en blogg från början till slut (det tog några timmar) för jag fastnade i den, det är Lotta Greys blogg, jag blev väldigt rörd och förundrad över hur hon kan vara så stark.

Hon fick beskedet att hon fått cancer i våras och nu skriver hon om sin resa och kärlek till hennes man och barn - läs den någon gång om ni har tid!

Av Anna L - 26 december 2008 16:25

Det var ganska lite folk på Ikea idag, jag hade förväntat mig att det skulle vara väldigt mycket folk eftersom att det var mellandags rea som startade idag.

Precis innan vi skulle åka till Ikea så skulle jag ta en tång och ta loss den delen på Ebbas stol som var trasig men då vred jag till den och vips! så fungerarde den, den hade bara fastnat :-)

Jag köpte lite ljus, glödlampor och en ram, det var ganska utplockat och det var mest rea på julsaker och det hade jag ingen lust att handla nu fast det är nu man borde passa på när allt är så billigt.


Nu på eftermiddagen så har jag slappat i soffan och kollat på Fanny och Alexander, det är tradition att se varje jul men i år så visar de den långa varianten som är 6 timmar så jag går ifrån lite ibland och laddar tvättmaskinen och lagar mat men det är en riktigt bra film fast att jag sett den så många gånger, det är precis som Ivanhoe, den ser jag också varje år.

Mira och jag ska kolla på mamma mia filmen senare idag, hon fick den i julklapp och ingen av oss har sett den - det ska bli spännande, jag har ganska höga förväntningar på den filmen.

Av Anna L - 26 december 2008 07:59

Idag har jag tänkt att åka till Uppsala och titta lite på mellandagsrean =) haha precis som att jag inte redan är trött på att trängas med folk i affärer.

Ebba fick en snurr stol från Ikea i julklapp och den går inte att snurra upp så hon når inte till skrivbordet och då är den ju ganska värdelös så jag tänkte åka till Ikea och byta den delen som är trasig (jag har kastat kvittot men hoppas att det går bra ändå)

Vi får se vilka i familjen som vill följa med, Mira har i alla fall talat om att hon absolut inte tänker åka med men det är väl ok, hon kan ju vara hemma själv med Ebba måste följa med om Magnus ska med för hon är alldeles för liten för att vara hemma själv.

Av Anna L - 25 december 2008 13:24

Jaha då var julaftonen över för denna gång.

Det var en helt underbar dag, Ebba kom in och hoppade i vår säng klockan 06.30 på julaftons morgonen och hade upptäckt att det var massor med paket under granen :-)

Vi öppnade julklappar på morgonen här hemma sen åkte vi till mina föräldrar i Skebo och åt massor med god julmat, mammas revbensspjäll och svampomelett är mina favoriter.

Tomten kom med paket till Mira och Ebba och sen var det fullt med paket under granen också, de fick så många fina julklappar.

Jag fick en Philips wakeup light, en väckarklocka där man väcks av solljus (jag har verkligen önskat mig en sån :-)) och så fick jag örhängen av Mira och en ask av Ebba som hon gjort på fritids och en dvd box med alla Irene Huss filmer. 

Vi kom hem vid 9 på kvällen och då var det bråttom upp till tv soffan och titta på Svensson Svensson, det är en klassiker på julafton, det har blivit lika viktigt som att se Kalle anka klockan 3.

Mira och Ebba satt och lekte med sina nya saker till sent på kvällen - de var supernöjda och det är det som är det viktigaste med julen.

Skapa flashcards