anna78

Alla inlägg under december 2008

Av Anna L - 9 december 2008 17:42

Lite stressigt idag, jobb, middag och så har Mira fiolkonsert.

Av Anna L - 8 december 2008 18:03

Nu har jag bakat bröd! ett bröd som heter "Magnus supergoda bröd" enligt vår receptbok, jag tror att Magnus fick det receptet från någon på hans jobb för några år sedan och det är riktigt gott och nyttigt.


Recept på Magnus supergoda bröd:

3 dl honungsyogurt

3 msk mörk sirap

2 msg olivolja

2 1/2 dl grahamsmjöl

2 1/2 dl vetemjöl

1 msk bikarbonat

1 nypa salt

solrosfrön


Häll smeten som är väldigt kladdig i en smord och bröad form ( ca 1 l ) grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter i 175 grader.

Av Anna L - 8 december 2008 17:44

Jaha, då är det måndag igen och en ny arbetsvecka framför mig.

Jag ska på kurs denna vecka som handlar om diarieföring, känns ganska tråkigt men jag har anmält mig så jag måste gå (fast jag tycker att jag kan det mesta om diarieföring redan ;-))


Måndagen började inte så bra, när jag kom till fritids för att lämna Ebba så fanns det ingen fröken där så vi väntade.....väntade och väntade men ingen kom, det var ganska många föräldrar som kom och vissa lämnade sina barn och åkte ändå men jag väntade en halvtimme ungefär tills städerskan kom och sa att han kunde passa barnen tills någon fröken kom som vi trodde hade försovit sig men det visade sig att hon hade semester och rektorn hade glömt att fixa vikarie aaarrrgghhhh! dåligt av rektorn tycker jag, det var många föräldrar som kom för sent till jobbet idag!


Min pappa Rolle har fått magsjuka idag, stackarn han är riktigt sjuk och han var i Norrköping när han insjuknade och var tvungen att köra i 4 timmar för att ta sig hem - det hade varit en riktig pina.

Han var ju barnvakt till Mira och Ebba i lördags så jag hoppas att vi klarar oss från magsjuka, Ebba sa att hon mådde illa imorse men det gick över efter en stund, nu har vi i alla fall svalt 5 vitpepparkorn i var och får hoppas att det hjälper ;-) husmorsknep!

Det var flera stycken som var sjuka eller vabbar på mitt jobb idag också pga magsjuka - verkar gå nu.

Av Anna L - 7 december 2008 17:22

Jag kunde inte hålla mig, jag var och köpte det där balsamet som ger lite röda pigment.

Balsamet är från Revlon (min frissa sa att det är mer som en inpackning) och man ska tvätta håret som vanligt och sen ha i balsamet och låta det verka i 3 minuter så ska det ge lite röda pigment och en otrolig glans - jag ska testa ikväll så får vi väl se :-)

Av Anna L - 7 december 2008 07:38

Igår så lyckades vi handla mycket julklappar så att vi är så gott som färdiga :-)

sååååå skönt att ha det gjort.

Det var så mycket folk i affärerna så på slutet at vår shoppingrunda var vi riktigt less på människor.

Mira och Ebba hade haft det riktigt bra hos morfar, de hade spelat spel, varit till forsen och tittat på vattnet, lekt och ätit korv med bröd som är Ebbas favvo mat.

Av Anna L - 6 december 2008 07:15

Idag ska Magnus och jag åka och handla julklappar,Mira och Ebba ska vara hos morfar.

Mormor och moster är borta hela dagen men morfar är så snäll och passar barnen så vi får handla i lugn och ro, han är en riktig lekfarbror så de kommer att få det jätte bra.

Jag hoppas att vi hittar det vi ska så att vi blir så gott som färdiga med julklappsinköpen, det är ganska skönt att inte behöva stressa in i det sista.

Av Anna L - 5 december 2008 20:04

Nu ska jag titta på idol, det ska bli spännande.

Idag hoppas jag att Alice åker ut, jag gillar helt enkelt inte hennes röst men tyvärr så tror jag att Robin åker ut.

Jag tror att Kevin kommer att vinna alltihop, det känns som att det redan är klart för han har helt klart bästa rösten.

Arn

Av Anna L - 5 december 2008 19:56

Nu har vi tittat på Arn 2 Riket vid vägens slut, jag tyckte att det var väldigt bra, den får absolut +++++ den var precis lika bra som den första Arn filmen.

Ovido - Quiz & Flashcards