anna78

Alla inlägg under januari 2009

Av Anna L - 11 januari 2009 12:06

Mira och Magnus åkte iväg imorse och skulle byta ett spel till Miras PS2 som inte fungerade.

 Nyss ringde Mira och sa "hej mamma får pappa köpa en förstärkare" smart drag att skicka Mira att ringa ;-)

Jag sa naturligtvis ja, de var ju redan i affären.

Så idag kommer jag att få hem en överlycklig sambo med en ny reciver och biohögtalare (antar jag) han har varit lite bekymrad över att Blu-ray spelaren inte riktigt har fått visa sitt rätta jag eftersom det har saknats en reciver.

Jag har en idé om att att gör om lite i Ebbas rum och köpa en ny hylla och en lådhurts och det känns som att det inte kommer att bli några problem när jag lägger fram det idag ;-) de inköpen som jag vill gör kostar bara 1000 kr ungefär och Magnus brukar oftast tycka att sånna inköp är onödiga men nu kan han inte säga nå´t hihihihi.

Av Anna L - 10 januari 2009 21:27

Nu kollar jag på körslaget (man kan tro att jag bara kollar på tv hahaha) såg att Eriks kör gick vidare Yppie!! jag gillar ju EMD så därför håller jag på Erik och så håller jag lite på Magnus.

Nanne åkte ut, hon verkar så himla trevlig så det var synd men någon måste ju åka ut och det blev inte mina favvosar i alla fall.

Av Anna L - 10 januari 2009 21:11

Vi har precis tittat på Stjärnor på slottet, idag var det Jonas Gardell som styrde, han är ju helt klart bäst i det gänget tycker jag.

Han sjöng sin låt "aldrig ska jag slutata älska dig, du är allt jag har och allt jag ber om lalalala" och den är ju så fin.

Kerstin Dellert var lite sur idag och mopsade lite mot Jonas och jag kan tänka mig att lite sånt är uppgjort så att det ska bli bra tv.

Jonas avslutade kvällen med att ta dit sin man Mark och de är väldigt fina tillsammans.

Hahaha, just det Janne Loffe Carlsson erkände att han var lite bisexuell  i kvällens program ;-) det tyckte Jonas var väldigt kul (och jag med)

Nästa vecka är det sista avsnittet och då är det Kerstin Dellert som styr - ska bli kul att se.

Av Anna L - 10 januari 2009 08:25

Jag var till ICA i går kväll och skulle handla lite smör och mjölk till Ebba, det låter konstigt att handla mjölkfri mjölk men det finns :-)

Jag vart förvånad över att det var så lätt att hitta produkter utan mjölk, jag hittade ett smör som man har på mackorna, steker i och bakar med - allt i ett smör, smidigt!

Mjölken vart jag lite tveksam på vad jag skulle välja så jag köpte både solhavre och tofuline, så idg så Ebba få provsmaka båda så får vi se, hon tycker att det ska bli lite kul ;-)

Av Anna L - 9 januari 2009 12:33

Nu har Ebba varit hos doktorn, det gick bra, hon var så duktig!

Doktorn klämde massor på magen och kände i ändtarnen för att utesluta vissa saker och Ebba var så duktig, hon gjorde precis som doktorn sa och svarade ordentligt på alla frågor.

Doktorn sa att vi skulle utesluta komjölk helt under två veckor och se om vi märker någon skillnad, hon får alltså inte dricka laktosfri mjölk heller - han sa att barn oftare är överkänsliga mot äggvitan som finns i mjölk och den finns även i laktosfri mjölk.

Jag ska prata med honom efter två veckor så får vi se om hon kan börja dricka lakrosfritt i gen annars blir det havremjölk som gäller.

Om vi inte märker någon skillnad efter två veckor så ska hon utredas för kronisk förstoppning för det kunde också vara ett alternativ men eftersom att hon är laktosintollernat sedan tidigare så ville han testa den här kosten först.

Jag ska åka till Ica idag och handla lite som Ebba kan äta och dricka nu då, men en sak glömde jag att fråga om och det är smör att ha på mackorna - finns det mjölkfritt???? 


Av Anna L - 9 januari 2009 08:21

Nu har Mira och Jocke gått till skolan, Ebba och jag ska ju till doktorn så vi är kvar hemma och David har sovmorgon till 11.15

Ebba är så nervös idag, hon frågar hela tiden om vad doktorn ska göra, om hon ska få sprutor mm. det är så svårt att veta vad man ska svara, man vill liksom lugna henne samtidigt vill man inte ljuga.


Otroligt deppigt väder idag, + 4 grader, slask, blåst - det är så himla tråkigt när det är slask ute, allt blir grått och trist.

Men en sak idag som är såååå rolig är att det är ju Let´s dance!!!!! Mira, Ebba och jag kommer att sitta bänkade klockan 20.00 GARANTERAT!!!!

Hoppas bara att även denna säsong kommer att vara lika rolig som det har varit förut, kan ju lätt bli att man har lite för höga förväntningar när det varit så bra förut, heja Maggan och Daniel da Silva!

Av Anna L - 8 januari 2009 21:09

Har varit hos frissan och toppat lite och tunnat ur mycket så ny känns kaluffsen mycket bättre igen :-) eftersom att det var nytt år så hade priset höjts med 10 kr och det är ju inte så mycket men nu kostar det 320 kr för bara klippning - det är dyrt tycker jag.

Idag vart det korvstroganoff och ris till middag, efter det har jag bara suttit och legat i soffan och glott på tv - men jag har inte somnat en enda gång! hurra för mig ;-)

Imorgon ska Ebba och jag till barnmottagningen och kolla hur det står till med Ebbas laktosintollerans, det var ett tag sedan vi var där och hennes mage har blivit lite väl aktiv så det kan vara bra att kolla upp det igen, hittills har vi bara behövt byta ut den drickbara mjölken och det kan ju vara så att vi ska ta bort fler mjölkprodukter för henne.


Känner mig trött idag och det finns verkligen ingenting att se på tv´n just nu så jag ska nog krypa till kojs och läsa lite skvaller i nyaste Se och hör som jag köpte igår och lösa korsordet - japp så får det bli

Natti natti

Av Anna L - 8 januari 2009 07:40

Sitter och väntar på att klockan ska bli 8 så att vi kan gå till skolan, hade så gott om tid imorse så jag har tom hunnit dammsuga hela huset :-) skönt att ha det gjort när man kommer hem från jobbet .

Nu ska jag hjälpa tjejerna att fixa håret, det är ju viktigt hur man ser ut när man går till skolan ;-)

Ovido - Quiz & Flashcards